středa 13. března 2019

TOXOPLAZMÓZU JEŠTĚ NEMÁM



po té , co jsem si přečetl článek od slavného badatele jak si diagnostikoval toxoplazmozu, když zjistil ve válečné zoně , kde bylo na místě se bát , že nemá strach a že to bude tím , že má toxoplazmozu .
Toxoplazmoza , která se přenáší z koček na lidi , kočky jí mají z myší a u nich je prý prokázáno , že ztrácejí strach  proto aby se nechali sežrat a tím se toxoplazmoza mohla dostat do další kočky .

Toto zjištění tudíž definitivně mění stupnici psychické obtížnosti  v horolezectví .

A pro ty , co  toxoplazmozu ještě nemají publikuji tohle nudný videjko ale rozhodně je na něm vidět že lézt může každý i ten co se s nikým nesnese , a nemusí chodit jen s bouldermatkou.

Samozřejmě je super potlačovat strach a občas jde lézt bez lana bezpečně . Ale pro všední dny .....
Používám majlonku neb grigri mám výš a tím pádem snadnější nabírání lana a hlavně taky proto , že z devadesáti procent se při pádech  gri gri zachytává o zámek karabiny, tudíž v jejím nejslabším místě. Klíčem je při nabírání lana tahat lano z gri gri zásadně vždy dolu ,nahoru se sekne. Používat co nejnovější lano nejen kvůli snadnému projíždění v grigri , ale hlavně k tlumení pádu a do prvního jištění nedotažený osmičkový uzel to budete koukat co dokáže absorbovat až náhodou mrsknete na tvrdo do prvního . No vyzkoušel jsem spousta jistítek i ty soloisty ale tenhle systém se mi osvědčil nejlépe a budu upřímný , do těch ostatních jistítek se hlavně bojím spadnout ....

Samozřejmně že nejraději lezu s přáteli


David při prvovýstupu cestou Zapomentá....





ale občas je dobrý si jít zalézt sám .......................





Žádné komentáře:

Okomentovat